Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nun kutlama mesajı şöyle: "1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile denizlerimizdeki egemenlik haklarımız pekiştirilmiş, milli denizciliğimizin temelleri sağlam bir şekilde atılmıştır. Bu önemli günü, Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik sembolü olarak her yıl coşkuyla kutlamaktayız.

Denizlerimiz, ülkemizin stratejik ve ekonomik gücünün önemli bir parçasıdır. Sahil Güvenlik Komutanlığımız başta olmak üzere denizlerimizde emniyeti ve huzuru sağlamak için görev yapan tüm denizcilerimize minnettarız. Onların özverili çalışmaları sayesinde denizlerimizde güvenle yol alıyor, ekonomik ve ticari faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Deniz ticaretimiz, ülke ekonomimizin büyümesinde ve refahın artırılmasında büyük bir rol oynamaktadır.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu: Zonguldak en huzurlu ve en güvenli il Vali Osman Hacıbektaşoğlu: Zonguldak en huzurlu ve en güvenli il

Kabotaj Kanunu’nun kabul edilmesiyle birlikte, deniz ticaretimizin millileşmesi sağlanmış, Türk bayraklı gemilerimizin sayısı artmış ve denizcilik sektöründe önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Böylece, denizciliğimizin uluslararası arenada da daha güçlü bir konuma gelmesini sağlanmıştır.

Bu vesileyle, denizcilik sektöründe emek veren tüm çalışanlarımızın ve denizcilerimizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, mavi vatanımızın her zaman emniyet ve refah içinde olmasını diliyorum. Ülkemizin denizcilik alanında daha da ileriye gitmesi için emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Ayrıca, denizlerimizi korumak ve güvenliğimizi sağlamak için canlarını feda eden aziz deniz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." dedi. 

Muhabir: Gamze Taşdemir