2022 – 2023 sezonu U15 Türkiye Şampiyonası 2’nci Kademe müsabakaları Birinci Kademede grup birincisi olan 20 takımın katılımıyla 6’şar takımlı Zonguldak - Afyonkarahisar gruplarında 06 - 09 Temmuz 2023 tarihlerinde ve 4’er takımlı Amasya - Erzincan gruplarında ise 07 - 09 Temmuz 2023 tarihlerinde olmak üzere toplam 4 grupta oynanacak. Final müsabakaları ise İkinci Kademede grup birincisi olan 4 takımın katılımıyla eleme usulüyle oynanacak. Kazanan takım Türkiye şampiyonu olacak.

ZONGULDAK’A 6 TAKIM GELİYOR
U15 Türkiye Şampiyonası 2’nci Kademe müsabakaları için Zonguldak’da 6 takım gelecek. İstanbul Dolayoba, İstanbul Bağlarbaşıspor, Bursa Dikkaldırımspor, Bursa Orhangazi FK, Tekirdağ Çorlu Belediyespor ve Kocaeli Gebzespor Zonguldak’ta şampiyonluk mücadelesi verecek.

ZONGULDAK TFF’NİN İLGİ ODAĞI OLDU

TFF özellikle son 2-3 sezondur Zonguldak’a Türkiye Şampiyonası verme sayısı her geçen yıl artıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tesisleri iyileştirmesi ve modern hale gelmesi. Özellikle Fener Sahası’nın ortamının Türkiye’de hiçbir kentte olmaması Zonguldak’a ilgiyi artırıyor.

ASKF Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’un kusursuz organizasyonlara imza atması, gelen tüm misafir takımlarla yakından ilgilenip ikramlarda bulunmasının yanı sıra Zonguldak İl Hakem Kurulu’nun yaptığı atamalarda hiçbir maçta hakem sorunu yaşanmaması, dışarıdan gelen takımların teşekkürleri ile sonuçlanan Türkiye şampiyonaları TFF’ye artı olarak yansıyor, TFF Zonguldak’ı tercih ediyor.

 Temmuz tarihleri arasında Zonguldak’ta gerçekleştirilecek U15 Türkiye Şampiyonası 2’nci kademe maçları öncesinde 5 Temmuz tarihinde ASKF’de kuraların çekilmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz ay U15 Türkiye Şampiyonası 1'inci kademe maçları, son olarak ise 22-25 Haziran t arihleri arasında zonguldak'ta U17 Türkiye şampiyonası başarıyla tamamlandı. Şampiyon olan takımlar da dereceye giremeyen takımlarla Zonguldak'tan mutlu ayrıldı.

Zonguldak’a bu sezon sadece futbol branşında 4 Türkiye şampiyonası geldi.

55-3

Editör: Ender Yüksel