Ali Osman Hamzaçebi, son yolculuğuna uğurlandı Ali Osman Hamzaçebi, son yolculuğuna uğurlandı

Belediye Başkanının değiştiğini, zam yapma anlayışının değişmediğini belirten Sol Parti Örgütü 'Sizlerin Selim Alan'dan farkınız nedir açıkçası bilmek istiyoruz. Buradan halkın taleplerine ve itirazlarına kulak vermenizi öneriyoruz. Yapmak istenen zamlara bakılırsa belediyenin açıkları Zonguldak halkından alınacağa benziyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Buradan Zonguldak Belediye başkanı ve meclis üyelerini uyarıyoruz. Buradan CHP İl yönetimini de uyarıyoruz. Sizin AKP belediyesinden farkınız ne" diye sert eleştirdiler.
Sol Parti il Örgütü'nden yapılan açıklama şöyle: "Ülkemizde enflasyon artışlarını ve bağlı olarak hayat pahalılığını yakıcı olarak yaşıyoruz.  Ülkemiz ekonomisi batma noktasına getirilmiştir. Bunun faturası ise biz geniş halk kesimlerine, çalışanlara, emeklilere çıkarılmaktadır. Doğrudan ve dolaylı vergilerle tüm vatandaşlarımızdan kesilmektedir. 
Piyasalarda yapılan zamların hiçbir kuralı yoktur. Herkes kafasına göre zam yapmaktadır. Denge ve denetim ortadan kalkmıştır.  Kısacası herkes halkın sırtından geçinmekte, açlık düzeyindeki gelirine göz dikmiştir. Zengin daha zenginleşmekte yoksul daha da yoksullaştırılarak açlığa mahkum edilmektedir.
Son yerel seçimlerde halk tercihleriyle siyasi iktidarı uyararak seçimlerde ders vermiştir. Şehrimiz Zonguldak halkı da tercihini CHP adayından yana kullanmıştır.  CHP’li Belediye Başkanı Tahsin Erdem halkçı, ucuz, ulaşılabilir belediyecilik hizmeti sunması için tercih edilmiştir. AKP’li belediye başkanı su, dolmuş, otobüs ve emlak vergilerine fahiş zamlar yaptığı için halkımız tarafından cezalandırılmıştır. Hizmet sürecinde Belediye kaynaklarını har vurup harman savurduğu için yüklü bir borç bırakarak gitmiştir.
Gelen belediye başkanı Sayın Tahsin Erdem geldiği günden bu yana  Selim Alan'dan   enkaz devraldığını, belediyenin borçlu olduğunu, paraya ihtiyacı olduğunu ve tüm hizmetlere zam yapacağını her fırsatta vurgulamaktadır. Sayın Erdem enkaz devralacağını bilmiyor muydu.  Bu günlerde dolmuş ve otobüslere zam hazırlığı yapılacağı kamuoyuna yansımıştır. 65 yaş kartlarına zam yapacağını söylenmektedir. 
Sol parti olarak 10 Haziran 2024  tarihinde birçok konuda belediye yönetimine vatandaşın taleplerini içeren ve toplu taşıma ile ilgili taleplerimizi de ilettik. Ancak halkın talepleri yerine ben yaptım oldu anlayışıyla karşılaşıyoruz. Karşılaşmaya da devam edeceğe benziyor. Sizlerin Selim Alan'dan farkınız nedir açıkçası bilmek istiyoruz. Buradan halkın taleplerine ve itirazlarına kulak vermenizi öneriyoruz. 
Resmi olmayan bilgiye göre 65 yaş kartlarına 100TL den 200 TL’ye çıkartılarak %100 zam yapılacaktır. Dolmuş ücretleri 17 TL den 25 TL’ye çıkartılarak %45 zam yapılacaktır. Otobüs biletleri de 16 TL den 23 TL ye çıkartılacaktır. 2023 yılı Eylül ayında otobüs ve dolmuş ücretlerine enflasyonun çok çok üstünde %73 zam yapılmıştı. Bu durum biz Zonguldaklıları rahatsız etmiş, on bine yakın imza ile zamların geri alınmasını talep etmiştik, taleplerimiz karşılanmayınca Selim ALAN’ı geri almıştık.
O tarihte motorin litresi 39 TL civarındaydı.  Bugün motorinin litresi 44 TL’dir. Artış yaklaşık  % 13’dür. Resmi enflasyon 6 aylık %20, maaşlara yapılan zamlarda %15-20 civarındadır.İstanbul’da dolmuş ücretleri mesafeye göre 15.50 TL ile 20 TL arasında, öğrenci ücreti de 8 liradan 10 liraya çıkarıldı. Diğer şehirlerde de ücretler bu civardadır.
Sayın belediye başkanından halkçı belediyeciliğin gereği belediye otobüs  ücretleri dolmuş ücretlerinin 1/3 oranında düşük olmasını talep etmiştik. Bu durumda diğer şehir ulaşım ücretlerinin üstünde olan dolmuş ve belediye otobüslerine zam yapılmaması gerekir.
Yapmak istenen zamlara bakılırsa belediyenin açıkları Zonguldak halkından alınacağa benziyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Buradan Zonguldak Belediye başkanı ve meclis üyelerini uyarıyoruz. Buradan CHP İl yönetimini de uyarıyoruz. Sizin AKP belediyesinden farkınız ne.   
Bu kararlarınızı gözden geçiriniz. Gizli saklı, oldu bitti kararlar almayınız. Halkçı belediyecilik bu değildir. Zonguldak halkı olarak bunu kabul etmiyoruz. Karalarınızı halkın yararına ve günün koşullarına göre yeniden düzenlemezseniz Sol Parti olarak her türlü eylem ve etkinliği yapacağımızı bilmenizi isteriz. Halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Kaynak: Bülten