Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, uluslararası görünürlüğüne bir yenisini daha ekleyerek Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (İ.Ö) ve Tıp Fakültesi, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu almaya hak kazandı. Bu programlardan mezun olan öğrencilerin yurtdışında diplomaları daha hızlı tanınacak, istihdam edilme imkânları artacak, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylık sağlanacak.

Zonguldaklılar, Essen'deki provokasyona karşı medeni bir duruş sergiliyorlar Zonguldaklılar, Essen'deki provokasyona karşı medeni bir duruş sergiliyorlar


BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Üniversitemizin TYÇ logosunu almaya hak kazanan program sayısının 8’e yükselmesi, eğitim kalitemizin, ulusal ve uluslararası standartlara uyumumuzun bir göstergesidir. Bu başarı, akademik ve idari kadromuzun özverili çalışmaları sayesinde mümkün olmuştur. Öğrencilerimize sunduğumuz eğitimin kalitesini ve saygınlığını artırmak adına bu tür başarıların önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte bizlere destek olan ve rehberlik eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, YÖKAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak’a, YÖK üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemizin bu tür başarılarla anılmaya devam etmesi, hem bölgemiz hem de ülkemiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Gelecekte daha fazla programımızın TYÇ logosu alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Türkiye’de 109 üniversitenin 894’ü lisans ve 4’ü önlisans olmak üzere toplam 898 programı 2024 Yılı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda ilk defa Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu kullanacak.

Kaynak: BÜLTEN