Zonguldak'ta iki köye daha içme suyu projesi yapılacak Zonguldak'ta iki köye daha içme suyu projesi yapılacak

Zonguldak'ın sosyal ve ekonomik olarak Essen şehri ile bağlantıları olduğunu ifade eden Metin Demir "Zonguldaklı hemşehrilerimizin de içinde olduğu kalabalık bir grubun, medeni bir karşı duruş gösteriyor olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz" dedi.


TSO Başkanı Metin Demir'in o paylaşımı şöyle:
"Avrupa ve Almanya genelinde üzülerek takip ettiğimiz ayrımcı ve ırkçı yükseliş, çeşitliliğin ve hoşgörünün başkenti sayılabilecek Essen şehrinde provokatif bir girişimde bulunuyor maalesef.
Hemşehrimiz Essen Uyum Meclisi Başkanı Muhammet Balaban başta olmak üzere kıymetli Zonguldaklı hemşehrilerimizin de içinde olduğu kalabalık bir grubun, medeni bir karşı duruş gösteriyor olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz.
Ekonomik işbirliğini geliştirme anlaşması imza aşamasında olduğumuz Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Thomas Kufen’i de ırkçılığa bu karşı duruşu destekleyen tavır almasıdan dolayı kutluyoruz.
Esen bölgesinin bu saygıdeğer duruşu, bölgelerimizin sosyal ve ekonomik olarak yakınlaşması için gösterdiğimiz gayretlerin ne kadar isabetli olduğunun da bir göstergesidir.
Tüm kalbimizle yanlarındayız."

Kaynak: Bülten