GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Başkanlar Kurulu toplantısında gündemin yoğun olduğunu ifade ederek; TTK ile ilgili önümüzdeki günlerde ne yapılması gerektiği yönünde görüşmeler yapacaklarını söyledi. 

Toplantı sonrası alacakları kararları içinde 'eylem' olabileceğini ifade eden Hakan Yeşil "Bu başkanlar kurulunun amaçlarından biri de, önümüzdeki günlerde gerekirse eylem yapma, gerekirse sokağa çıkma kararı almak" diye konuştu.
Hakan Yeşil, gazetecilere şu açıklamayı yaptı: "Bugün genişletilmiş başkanlar kurulu olarak toplandık ve gündemimizde iş yerindeki sorunlar, yeni işçilerin adaptasyonu, tasarruf tedbirleri, tasarruf tedbirlerinin iş yerlerindeki etkileri, iş yerlerindeki iş ve işçi sağlığı hakkında yapılan çalışmalar ve beşinci maddemiz olarak da Hazine ve Maliye Bakanlığı reformları bulunmakta. Bugün gündemimiz biraz yoğun. Bildiğiniz üzere, özellikle KİT Reformuyla ilgili geçen hafta başlayan ve devam eden bir bilgilendirme sürecimiz var. Sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, belediye başkanlarını ve odaları ziyaret ediyoruz ve konu hakkındaki bilgileri paylaşıyoruz. 
Bu anlamda, bugün yapılacak toplantımızın beşinci maddesi KİT reformu ve alınacak önlemler olacak. Bununla ilgili de başkanlar kurulunda yapacağımız toplantı sonucunda sizlere yine bilgi vereceğiz. Ancak, gündemimiz bugün biraz yoğun. Özellikle reformla ilgili yaptıklarımız ve yapılacaklarımız için bugün başkan arkadaşlarımızla beraber bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Toplantımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bunun dışında da çalışmalarımız devam edecek. 

CHP’de olduğunu unuttu, Milli Görüş hareketi çekti! CHP’de olduğunu unuttu, Milli Görüş hareketi çekti!

Gerekirse eylem de yapacağız, gerekirse sokağa da çıkacağız. Bu başkanlar kurulunun amaçlarından biri de, önümüzdeki günlerde gerekirse eylem yapma, gerekirse sokağa çıkma kararı almak."

Muhabir: Öznur Güneş