Belediye Başkanı Tahsin Erdem, son günlerde Zonguldak kamuoyunda tartışılan Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) KİT Reformuna alınarak özelleştirilmesi girişimlerine karşı olduğunu ifade ederek bu anlamda GMİS'e destek vermek için geldiğini ifade etti. 

Tahsin Erdem, ziyarette şunları söyledi:
"Sevgili başkanımız bize hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştu. Biz de onlara ziyaret yapalım dedik. Hem de günün anlamına ilave hem onlara haklı mücadelelerini haklı mücadelemize destek anlamında, aslında ülkemizin topyekün ve bütün kurum, kuruluş sendikalarla, siyasi partilerle desteklemeye özen göstermeleri gerektiği kanaatindeyim. Ülkemizin, Cumhuriyetimizin ilk vilayeti olan Zonguldak'ımızın ülke sanayisinde bugüne kadar üstlenmiş olduğu rolü hepimiz biliyoruz. Onun için her ne olursa olsun hangi bahane olursun veyahut da örneğin tasarruf tedbirleri genelgesiyle de olsun; Maliye Bakanlığı'nın açıklamış olduğu genelgeler, bunların hepsi kömürün stratejik öneminin hiçbir zaman göz ardı edilemeyeceği kanaatindeyim. Tasarruf tedbirleri genelgesinde feda edilemeyeceğini veyahut da hangi amaçla olursa olsun kömürün hiçbir gerekçeyle ikinci plana ya da atıl durumda bırakılmayı hak etmediğini, çünkü bütün ülkeyi, bütün sanayisiyle beraber çok canlar vermiş olan, maden şehitleri vermiş olan bu sektörün, bu madenciliğin hiçbir zaman göz ardı edilemeyeceği ya da ikinci ya da üçüncü tedbirler kapsamına alınamayacağı kanaatindeyim. Onun için çok yakın geçmiş tarihlerde buğdayın dahi ne öneme geldiğini, ne anlam ifade ettiğini buğdayı alabilmek için uluslararası ilişkilerin nasıl kullanıldığını hepimiz biliyoruz. Buğday bu haliyle eğer çok önemliyse; kömürün yarın enerji kaynaklarındaki olacak olan efendim herhangi bir savaş durumunda ya da krizler durumunda kömürün ne anlam teşkil edeceğini, enerjinin ne anlama geleceğini herhalde en iyi bizim ülkemiz tecrübe etmiştir. Onun için ben sayın başkanımızın ve bütün kurumlarına, madenciliğe inanan sektöre, sanayiye destek olan özeliyle ve doğasıyla hepsiyle birlikte başkanımıza biz destek veriyoruz. Bu mücadele aslında sadece onların mücadelesi değil. Özellikle Zonguldak'ımız ve bütün ülkemizin mücadelesi biz haklı mücadelelerini destekliyoruz. Her daim yanlarında olacağımızı beyan ediyoruz."

Zonguldak İl Müftülüğü’nde yarışma heyecanı Zonguldak İl Müftülüğü’nde yarışma heyecanı

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil de Tahsin Erdem'e teşekkür ederek şunları söyledi:
"Bugün bizi bu zorlu mücadelenin ortasında iadeyi ziyaret adıyla destek verme amaçlı burada olduğunuzu biliyoruz. Aynı zamanda bunun için de yönetim kurulu adına ayrıca teşekkür ederim. Tabii Zonguldak Cumhuriyet'in ilk vilayeti olması sebebiyle büyük bedeller ödemiş bir şehir. Tabii Zonguldak ile özleşmiş, yıllara münhasır ülke ekonomisine katkı veren, katkı vermeye de devam eden bir şehir. Tabii taşkömürünün Zonguldak'tan kopartılması, kurumun özelleşmesi ya da küçültmesi gibi Hazine ve Maliye Bakanımızın hazırlamış olduğu taslak çalışması tabii ki bizleri rahatsız ediyor. Bununla ilgili de zaten sizin de bildiğiniz üzere biz kamuoyunda bu işin yanlış olduğunu ve bu işin bir an önce düzeltilmesi konusu konusunda bir dizi ziyaretlere başladık. Biz gelmeden siz geldiniz. Ayrıca teşekkür ederiz. Biz bunun kesinlikle yanlış bir uygulama olduğunu, sektörü bilmeyen sektörün ne iş yaptığını çok haberi olmayan farklı bir bakanlığın bu kurum üzerinde yetkili olmaya çalışması tabii ki bizleri rahatsız ediyor. Sadece biz değil 19 tane KİT'i kapsayan ciddi bir çalışma. Bu çalışmanın işin uzmanları tarafından yapılması gerektiğini, eğer bir rehabilite çalışması olacaksa da işin uzmanları tarafından rehabilite çalışmasının hep birlikte kurumu daha iyi ileriye taşıyarak taşıyacak şekilde yapılması gerektiğini bizler savunuyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yapmak istediği bu yasa tasarısı, yasa değişikliğiyle ilgili de tavrımız ortada net kesinlikle buna Zonguldak olarak karşı çıkacağız.Bunu da daha da yaygınlaştırarak toplu bir şekilde Zonguldak olarak sesimizi duyurmaya çalışacağız." 
 

Muhabir: Öznur Güneş