Körpeoğlu Cami Hocası Ömer Faruk Çaylıoğlu ve Ümit Güneş, Muhtar Aydemir Akbaş'ın destekleriyle dua öğrenmeye gelen kız ve erkek öğrencilere etkinlikler düzenliyorlar.
Çocukların camiye mutlu bir şekilde geldiğini ifade eden Çaylıoğlu "Bizim gayemiz çocuklara şunu yapmak değildi; hani çocuklara mecburi bir şey değil severek öğretmeye çalışıyoruz" dedi.

ÇAYLIOĞLU: "KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞVİK İÇİN ÖDÜLLERİMİZ OLUYOR"

Cami Hocası Ömer Faruk Çaylıoğlu'nun açıklaması şöyle:
"Camide çocuklar için her türlü aktiviteyi yapmaya çalışıyoruz. Futbol olsun, piknik olsun, havuz- deniz olsun hepsini yapıyoruz. Geçen sene kampa götürdük. Bu sene de çocukların derslerini engellemeyecek şekilde bungalov tarzı tatil köyüne götürmeyi düşünüyoruz. Çocuklara ok atmayı öğrettik, havuzlara götürdük. Camiye namaza geldiklerinde onlara çeşitli yiyecek ve içecek ikramında bulunduk. Muhtarımız sağ olsun sponsor konusunda bize destek oluyor. Çocuklara hem rahat bir eğitim ortamı sağlamak ve onları ödüllendirmek için aklımıza hangi aktivite geliyorsa onu yapıyoruz. Burada Hoca-öğrenci değil de bir aile gibi çocuklarla ilgileniyoruz.
Bizim gayemiz çocuklara şunu yapmak değildi; hani çocuklara mecburi bir şey değil severek öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklar da buraya mutlu bir şekilde geliyor, bunu kendileri de söylüyorlar.
Hem kız hem erkek öğrencilerimizi teşvik etmek için ödüllü yarışmalar da yapıyoruz. Çocuklar mutlu bir şekilde dini bilgileri öğreniyorlar, bu bizi de mutlu ediyor."

AKBAŞ: "ÇOCUKLARI CAMİDEN SOĞUTMADAN ÖĞRETİYORUZ"

Körpeoğlu Muhtarı Aydemir Akbaş ise "Bu zamana kadar gelmiş geçmiş dini konuları bize öğretecek olan isimlerden Ömer Hoca'mız benim için çok büyük bir şans. Çocuklara dini öğretmekten öte uyuşturucu, alkol veya kötü alışkanlıklardan ilk önce beri çekiyor, yaşamasını öğretiyor, sonra dini öğretiyor. Bunları da ödüllü bir şekilde yapıyor. Eskiden alışılmışlık vardır ya hani böyle ihtiyarların çocukları azarlaması olsun. Bu hareketler yani bilmeden çocukları camiden soğutuyordu. Hocalarımızın bu konuda böyle yenilikçi tavırları var. Çocukların dokunulmazlığı var. Ben de bir muhtar olarak, muhtar olmadan önce de çocukların gelişimini, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda her şeyi destekliyorum. Bu konuda da sonuna kadar arkalarındayım" açıklamasını yaptı.

Muhtarlık maaşından 6 öğrenciye 1000'er TL burs veriyor Muhtarlık maaşından 6 öğrenciye 1000'er TL burs veriyor

Cami çocuklar2


Muhabir: Öznur Güneş