Zonguldaklı sporcular milli takıma dahil edildi Zonguldaklı sporcular milli takıma dahil edildi

Divan Başkanlığını Şahin Karakulunç’un yaptığı genel kurulda bir konuşma yapan Başkan İbrahim Tığ, dernek olarak kültürel ve sanatsal anlamda bir çok çalışmalar yaptıklarını, söyledi.

Tığ, “Devrek’imizin kültür, sanat ve toplu yaşamına yönelik bir çok araştırmalar yaptık, türkülerimizi, yerel mani, sözcük, toplumsal yaşayışlarını günyüzüne çıkartarak geçmiş ile gelecek arasında bağ kurmayı amaçladık. Devrek’in yetiştirdiği Rüştü Onur, Müfide Güzin Anadol, Hüseyin Hayri Tunçel gibi değerlerimizin eserlerini araştırıp ortaya koyarak, gerek edebiyatımıza gerekse Devrek, Zonguldak kültürüne kazandırdık. Devrek ROSAK Türk Sanat Müziği Topluluğu olarak konserler düzenledik, belediye ile işbirliği yaparak panel, söyleşi ve imza günleri gerçekleştirdik. Bundan sonra da dernek olarak çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

Derneğin faaliyet, gelir gider bütçeleri okunarak onaylandı.

Yapılan seçimde Leman Öztürk derneği yeni başkanı seçildi. ROSAK yeni Yönetim Kurulunda; Serdar Turan, Şahin Karakulunç, Naciye Külah, Ayhan Demir, Neriman Oktar, Muhittin Uzunay yer aldı. Denetleme Kurulu ise; Gülten Mekikli, Nuray Dilek ve Ayşe Dikenli’den oluştu.

 Başkan Leman Öztürk üyeleri teşekkür ederek, “Devrek’imizin kültür ve sanatını daha ileriye götürmek için yeni yönetimimle birlikte elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Beni bu göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum”dedi.

I M G 20240630 162011 (850 X 500 Piksel)

Muhabir: Gamze Taşdemir