Dr. Merve Malkoç Şen, hasta kabulüne başladı Dr. Merve Malkoç Şen, hasta kabulüne başladı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde faaliyet gösteren Çanakcılar Seramik A.Ş., ana şebeke doğalgaz hattında yapılacak bakım ve onarım çalışmalarından etkilemeyecek. 
Çanakcılar Seramik A.Ş., geçmişte Türkiye'de ilk endüstriyel LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) tesisini kurarak sektörde önemli bir rol üstlenmişti. Şirket, 2002-2009 yılları arasında kullanılan LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) sisteminin yedek olarak  geçtiğimiz günlerde  tekrar devreye aldı. Bu hamle, şirketin yaklaşık ( 48-72 saat)uzun süreli doğalgaz kesintilerine karşı üretim kapasitesini koruyabileceği anlamına geliyor. LNG sistemi, saatte 2200 sm3 çekiş kapasitesiyle şirketin kesintisiz üretimini sağlamak için kritik bir önem taşıyor.
Çanakcılar Seramik A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Çanakcı, “Çanakcılar Seramik, artık ana  doğalgaz hattında yapılacak bakım ve onarım çalışmalarında oluşacak kesintilerden etkilenmeyecek. Seramik Sağlık Gereçleri  sektöründe, LNG (Likit Natural Gaz - Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) kullanan ilk firmalardan biri olan Çanakcılar Seramik A.Ş, 2009 yılında doğalgaz bağlantısının ardından LNG sistemi devre dışı bırakmıştı. LNG, doğalgaza göre daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip, sıvılaştırıldığı için daha az yer kaplar ve uzun süreli depolama imkanı sağlar. Doğalgaz ise boru hatlarıyla taşınan ve genellikle anında tüketilen bir enerji kaynağıdır.
2002-2009 yılları arasında kullandığımız LNG sistemini, doğalgaz hatlarındaki bakım veya acil durumlarda tekrar kullanabilmek amacıyla 15 yıl sonra yeniden yedek olarak devreye aldı. Bu sayede, en az 48 saat boyunca sadece LNG ile beslenen fırınlarda, üretimimizi aksamadan ve herhangi bir verim kaybı olmadan başarıyla tamamladık” dedi.
12A33488 E3Bd 40B8 Bf83 Aca67303E488

Muhabir: Yeliz Alagöz