Belediye Başkanı Tahsin Erdem'in her şeyi paraya bağladığını belirten Mustafa Çağlayan "Ama çöpü toplayamıyorsunuz 'paramız yok' diyorsunuz. Suları akıtamıyorsunuz 'paramız yok' diyorsunuz. Kent Lokantası yapacağız üç kap yemeği 50 TL’ye vereceğiz diyorsunuz, plajda iki poğaçayı 50 TL’ye satıyorsunuz. Zonguldak Belediyesi'nin para derdi yok. Belediye başkanının para diye bir derdi var" dedi. 

Zonguldak’a gelen/giden Hakim ve Savcı atamaları Resmi Gazete'de Zonguldak’a gelen/giden Hakim ve Savcı atamaları Resmi Gazete'de

Mustafa Çağlayan belediyeden çıkartılacak 200 işçi sorusu ile ilgili şunları söyledi: "Sayın Belediye Başkanımız Tahsin Erdem, her konuyu mali disipline getiriyor. Her konuyu yakayı birleştirmeye getiriyor.
Onlar Zonguldak Belediyesi'nin yakasını birleştirmekten bahsederken; biz şehrin yakalarını birbirine bağladık. Acılık, Soğuksu'yu ve merkezi birbirine bağladık.
Ben kendisine daha büyük işlerin peşinde koşup büyük projeler üretmesini tavsiye ederim.
Ama çöpü toplayamıyorsunuz 'paramız yok' diyorsunuz. Suları akıtamıyorsunuz 'paramız yok' diyorsunuz.
Kent Lokantası yapacağız üç kap yemeği 50 TL’ye vereceğiz diyorsunuz, plajda iki poğaçayı 50 TL’ye satıyorsunuz. Her şeyi paraya bağlıyorsunuz. Ben yine söylüyorum; insanımızı yanlış yönlendiriyorsunuz.
Biz belediyeyi devraldığımızda belediye bütçesinin 3 katı kadar borç vardı. Biz belediyeyi; belediye bütçesinin yarısı kadar borçla devrettik.
Zonguldak Belediyesi'nin para derdi yok. Belediye başkanının para diye bir derdi var. Doğru yönetilirse sürdürülebilir, bunu geçtim. Önümüzdeki Kasım ayında da yapacakları bütçede de herkes görecek. Borç ne kadar bütçe ne kadar diye. Borç bütçenin kaçta kaçı?2019 ile kıyaslama yaptığımızda doğru rakamları vatandaşımızın gözü önüne sereceğiz.
Biz yaptıklarımızla övünüyoruz. Bunlar bir iş yapmaktan bahsetmediler, hep hesaptan kitaptan bahsediyorlar. 
Bu düşünceyi değiştirmeleri lazım. Belediyeler hizmet yerleridir. Sosyal belediyecilik diye üzerinde çok durdular mali belediyecilikten dışarı çıkamıyorlar.
Mesleği sebebi nedeniyledir böyle olabilir." 

Muhabir: Öznur Güneş