Kozlu Sahilinde düzenlenecek fuar tartışmaları medya üzerinden devam ederken Özgür Halkın Sesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir yaptığı haber ile dikkat çekmişti.

Kozlu sahilinde düzenlenecek fuara ilişkin yayınladığı haberde fuar işletmecisi olarak İsmet Koçer’in açıklamalarına yer veren Mustafa Özdemir, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci’yi de hedef tahtasına koymuştu.  İsmet Koçer, fuar alanı için 1,5 Milyon lira para harcadığını 300 bin lira için belediye ile anlaştıklarını ancak daha sonra ihale kararı alındığı yönünde serzenişte bulunmuştu. Mustafa Özdemir’in “Kozlu Fuarı İşletmecisi İsmet Koçer: 1,5 Milyona bağladık” başlıklı haberi ise bir süre sonra silmesi ise dikkat çekti. Özdemir’in yaptığı haberi neden sildiği ise gizemini koruyor. Habere ilişkin link yayından kalktı. 
İŞTE O LİNK 

Özgür Halkın Sesi Gazetesi, Pusula'da yayınlanan haberin ardından kamuoyuna bir açıklama yapmak zorunda kaldı. 
Özgür Halkın Sesi Gazetesi'nin iddiasına göre haberin başlığı "1.5 milyon bağladık" olacağına, "1.5 milyona bağladık" olmuş, o nedenle kaldırılmış. Başlıktaki bir harf hatasını düzelmek yerine haberi kaldırmayı tercih eden Özgür Halkın Sesi Gazetesi'nin açıklaması şöyle: 
"Özgür Halkın Sesi, Kozlu Sahili’nde açılması planlanan fuar stantlarında kamu zararı olabileceğine dair haberleri yapan ilk basın kuruluşudur. 
Bu haberler üzerine cevap hakkını kullanmak üzere gazetemize gelen fuar işletmecisi İsmet Koçer yaşanan süreci özetleyerek şu ana kadar bu projeye 1.5 milyon bağladığını ve mağdur olduğunu beyan etmiştir.
Ancak fuar işletmeci İsmet Koçer’in harcadıkları parayı kastederek, “1.5 milyon bağladık”ifadesi sehven “1,5 milyona bağladık” olarak manşete taşınmıştır. 
Tek bir harf yüzünden anlam değişikliğine uğrayan haberin maksadını aşması ve Kozlu Beldiye Başkanı ile işletmeci arasında gizli bir anlaşma olduğu şeklinde yoruma açık bir anlam çıkabileceği için haberi yayından kaldırdık. 
Özgür Halkın Sesi’nin haberinin ardından Kozlu Belediyesi 350 bin liraya İsmet Koçer’e ihalesiz kiraladığı ve tepkilere neden olan fuar stantları kiralamasını iptal ederek 1 Temmuz'da kamuya açık bir ihale yapma kararı almıştır.
Yani Özgür Halkın Sesi’nin yaptığı haber etkili olmuş, kamu zararı ortadan kalkmıştır. 
Ayrıca Kozlu Fuarı ile ilgili haber halen yayında olup, MHP Kozlu teşkilatının konuya ilişkin açıklaması internet sitemizde haber olmuştur.
Olayın siyasi bağlantıları olabileceğine yönelik iddialar kamuoyunda geniş yankı bulmuştur. 
Refikimiz Pusula Gazetesinin maksatlı ve kötü niyetli yayınında ima edilen iddiayı kamuoyunun takdirine bırakıyor, okura karşı olan sorumluluğumuz gereği bu açıklamayı paylaşıyoruz."

Kantin, kırtasiye ve yemekhanelere teşekkür belgesi Kantin, kırtasiye ve yemekhanelere teşekkür belgesi

Bff8F47F E423 4606 A7D6 Cd90Db22A7D2

4208F004 5019 48Ac A414 C828F8B22351

Adb7F92D 1Cf7 4A94 B980 301256A1F9Ea

Muhabir: Batuhan Karamalak