Zonguldak Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen programda; Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni düzenlendi.
Atatürk Anıtı'na Liman Başkanı Ahmet Mert tarafından çelenk bırakıldı. 

Valilik önünde yapılan törene: Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP İl Başkan Yardımcısı Selim Cansızoğlu,  Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Muharrem Kiraz, daire müdürleri ve Liman Başkanlığı personeli katıldı. 

Liman Başkanı Ahmet Mert, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını da şunları söyledi:
"Kabotaj Kanunu ile milletimiz, denizlerde de egemenlik hakkını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu kutlu gün, 98 yıldır Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır. 1 Kasım 1937 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi açılış konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk, denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak tanımlamıştır. 

İlimizde Filyos Limanı, Eren Limanı, Zonguldak TTK Limanı, Borsane Limanı ve Erdemir Limanlarında 2023 yılında toplam 20 milyon 400 bin ton yük tahmil ve tahliye edilmiştir. Karadeniz limanlarımız arasında en fazla yük elleçlemesinin yapıldığı liman kenti Zonguldak'tır. Bu özelliğiyle ilimiz, ülkemizde ilk 10 liman kenti arasında yer almaktadır. Yine Sakarya gaz sahasında çıkarılan doğal gaz, Karadeniz'den çıkarılıp ilimizde halkımızın kullanımına sunulmaktadır. Bu hususların tümü, Zonguldak'ımızın denizciliğindeki hızlı yerini ve önemini kanıtlayan yegâne unsurlardır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimiz ve denizlerde hayatını kaybetmiş tüm denizcilerimize yüce Allah'tan rahmet diliyor, tüm denizcilerimizin ve halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyorum." 

Kabotaj Bayramı Yeni1

Enerjisa, hastaneyi susuz bıraktı! Enerjisa, hastaneyi susuz bıraktı!

Kabotaj Bayramı Yenbi 2

Muhabir: Öznur Güneş