1. Ulusal Bitinya MTB Dağ Bisikleti Maratonu Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yapılacak

Çaycuma 17-18 Ağustos tarihlerinde ev sahipliği yapacak olan 1. Ulusal Bitinya MTB Dağ Bisikleti Maratonu’na hazırlanıyor. Yaklaşık 400 sporcunun katılması beklenen bu büyük organizasyon, 5 km halk bisikleti yarışı ve 30 km dağ bisikleti yarışı olmak üzere toplam 20 farklı kategoride gerçekleştirilecek.

Organizasyonda dereceye giren sporcular için toplam 60 bin lira para ödülü dağıtılacak. Ayrıca, etkinliğe destek veren birçok firma da sponsor olarak yer alacak.

Özay Göveç, genç yaşta hayatını kaybetti Özay Göveç, genç yaşta hayatını kaybetti

Türkiye Bisiklet Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Erkan Akçelik, etkinlikle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Organizasyonumuz, Zonguldak’ın turizm potansiyeline katkı sağlamayı amaçlıyor. Karaelmas diyarı Zonguldak manda yoğurdunun kalesi Çaycuma’da gerçekleşecek olan maratonumuz, sporcuların yanı sıra sporseverler için de önemli bir etkinlik olacak. Organizasyonumuzu sunumuyla önceki dönem spor muhabirimiz Güven Göktaş ve kendi içimizden sevilen simalardan Ramazan Yüzlü, maraton direktörü Mithat Şahin İstanbul atletizm spor kulübü başkanı Mustafa Atma, Ankara masterler spor kulübü başkanı Kutlay Koz aramızda olacaklar. Organizasyon sorumlusu Ahmet Gündüz Çaycuma bisiklet spor kulübü başkanı Tülay Tuncel, Çaycuma bisiklet spor kulübü başkan yardımcısı yarış direktörü Erkan Akçelik Federasyon Zonguldak İl Temsilcisi destek veriyorlar.”

Kaynak: BÜLTEN