1964 yılında Bafra’da doğdu. 1986 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Almanca Bölümü’nden mezun oldu. 1987 yılında Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde Enformasyon Memuru olarak kamudaki görevine başladı. 1996 yılından 2017 yılına kadar bu kurumda Şube Müdürü olarak görev yaptı. Bu süre zarfında uzun süreli olarak Zonguldak Güzel Sanatlar Galerisi Müdürü, Zonguldak Müze Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı gibi görevleri vekaleten yürüttü. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Zonguldak teşkilatının kuruluşundan bu yana tüm etüt, proje, planlama çalışmalarının içinde bulundu. Mesleki alanıyla ilgili bildiriler sundu, birçok turizm içerikli projede proje hazırlayıcısı ve koordinatör olarak görev yaptı, mesleki eğitim çalışmalarına katıldı. BEÜ Zonguldak MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde Turizm Mevzuatı ve Kongre-Fuar Turizmi Dersleri verdi. 21 Ağustos 2017 tarihinde emekli oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetici olarak görev yaptı.  Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Mütevelli Heyeti Başkanı görevini devam ettiriyor.
1979 yılından bu yana karikatürle uğraşıyor.
Yedi kişisel sergi açtı ve bunları ülkenin çeşitli yerlerinde sergiledi. Yurt içinde ve yurt dışında yüzü aşkın karma sergiye katıldı. Karikatürleri yerli ve yabancı yayınlarda yayımlandı. İkisi uluslararası olmak üzere on ödül kazandı. Kartpostal, kitap kapağı, takvim, davetiye ve broşür deseni gibi çalışmalar yaptı. Karikatür ve mizah üzerine makale ve araştırma yazıları yayımladı, konferanslar verdi.
Karikatürlerini “Dönüp Bakınca”adlı albümde topladı (2001). Karikatürcü Burhan Solukçu’nun yaşamı ve sanatı üzerine kaleme aldığı “Emeğin Çizeri, Çizginin Emekçisi Burhan Solukçu” adlı kitabı 2006’da yayınlandı.
Mayıs 1998’den bu yana Karikatürcüler Derneği Zonguldak Temsilciliğini sürdürüyor.