Uzun Mehmet'i Anma programında konuşan İsa Mutlu, TTK'nın özelleştirilmesine karşı duracaklarını belirterek "Bu girişimlerde ısrar edenler karşılarında Genel Maden İşçileri Sendikası'nı, maden işçilerini ve MTA işçilerini bulacaktır" dedi.

İsa Mutlu'nun açıklaması şöyle: "Türkiye'nin TTK'ya ihtiyacı olduğunu, TTK ve MTA gibi yerli ve milli kaynaklarımızı ekonomiye kazandıran kurumlarımıza daha çok sahip çıkılması gerektiğini her fırsatta anlatmaya devam edeceğiz. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın TTK'nın da dahil olduğu KİT'lerle ilgili stratejik kurumlarının birer birer şirket haline getirileceğine, teknik ve uzmanlık alanı olarak bağlı bakanlıkların kontrolünden çıkarılacağına, bir yasa şartlarına göre yönetileceğine yönelik yaptığı çalışmadan rahatsızlık duyuyoruz. TTK gibi stratejik kuruluşların tartışmasız şekilde tamamen kamu kontrol ve sektör uzmanlarının yönetimiyle işlev görmelerinin en doğru ve ülkemizin gerek ekonomik, gerek sanayi, gerekse siyasi bağımsızlığın şartı olduğunu ifade ediyoruz. Bu nedenledir ki KİT reformu adı altında hayata geçirilmeye çalışılan girişimlerle, girişimlerden derhal vazgeçilmelidir. Genel Maden İşçileri Sendikası ve maden işçileri olarak geçmişten günümüze verdiğimiz mücadelelerden de anlaşılacağı gibi yanlış ekonomik politikalara karşı TTK'nın özelleştirilmesine veya kapatılmasına yol açabilecek her türlü girişime karşı duruşumuz nettir. Genel Maden İşçileri Sendikası, maden işçileri ve Zonguldak, Bartın, Karabük halkının ülkemizin en stratejik kurumlarından biri olan TTK'nın özelleştirilmesine veya kapatılmasına yol açabilecek her türlü girişime karşı duruşumuz nettir. Açıkça ifade ediyoruz ki; bu girişimlerde ısrar edenler karşılarında Genel Maden İşçileri Sendikası'nı, maden işçilerini ve MTA işçilerini bulacaktır." 

Vali Yardımcıları Turgut Subaşı ve Mehmet Türk’ün tayini çıktı Vali Yardımcıları Turgut Subaşı ve Mehmet Türk’ün tayini çıktı

Muhabir: Öznur Güneş