Mürvet Bayhan, hayatını kaybetti Mürvet Bayhan, hayatını kaybetti

Çaycuma Belediyesi’nin şirketinde kamyon şoförü olarak işe başlayan Cenk Kaplancan, 2022 yılında Teknik Hizmetler sınıfında boş bulunan mühendislik kadrosu iptal edilerek istatistikçi olarak kadroya alınmıştı. Cenk Kaplancan’ın bir süredir Temizlik İşleri Müdür Vekili olarak görev yaptığı ortaya çıktı. 
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığındaki heyet ile kardeş şehir Agryz’ı ziyaret etmek üzere Tataristan’a giden Cenk Kaplancan’ın temizlik işleri konusunda bilgisini artırması bekleniyor. 
Çaycuma Belediyesi’nin 2022 yılı Ekim ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın danışmanı olarak görev yapan kamyon şoförü kadrosundaki Cenk Kaplancan'ın belediyedeki statüsü değiştirildi.
Kaplancan Teknik Hizmetler sınıfında boş bulunan mühendislik kadrosu iptal edilerek yerine istatistikçi olarak kadroya alındı.
AK Parti grubu kararda çekimser oyu kullanarak Başkana neden bu kararı aldıklarını sordu. Kantarcı ise gülerek:" Kamyon şoförü olarak işimize yaramadı. Birde böyle deneyelim' diye cevapladı.
Başkan Kantarcı: " 2018 yılında yürürlüğe giren Taşören Yasası ile emekli çalıştıramadığımız için birçok arkadaşımızla yolumuzu ayırmak zorunda kalmıştık. Bazı arkadaşlarımızı istihdam etmek için formüller aramıştık. Cenk Kaplancan emekli maaşından feragat ederek sözleşmeli pozisyondan ayrılmak istedi' dedi.
Cenk Kaplancan boş bulunan 1 adet 1.sınıf mühendislik kadrosu iptal edilerek 1.sınıf istatistikçi kadrosuna alındı.
Bir diğer kamyon şoförü kadrosunda yer alan Ahmet Öztürk'ün statüsünde değişiklik yapılmadı.

Muhabir: Gamze Taşdemir