“Dokumalarda kömür karası” sergisi açıldı “Dokumalarda kömür karası” sergisi açıldı

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından görevde uzaklaştırılan İma Müdürü Demir hakkında birçok iddia ortaya atıldı.
Kamuoyundan saklanan görevden uzaklaştırma olayının ardından İmar Müdürü Soner Demir ve Ö. Demir isimli memur hakkında ciddi iddialar ortaya atıldı. Çaycuma kamuoyunda dile getirilen iddialara göre İmar Müdür ve Ö. Demir isimli memurun inşaat piyasasına plan ve proje gibi çizimler yaptığı ve ekstra kazanç sağladıkları belirtiliyor. Çaycuma’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların ruhsatlarında ikili ile yapılan ticarete göre kolaylık sağlandığı iddiası var. Belediyede çalışan bu ikiliye proje çizdirmeyen müteahhitlerin ruhsatlarının verilmediği veya geciktirildiği belirtiliyor. İmar katında gerçekleştirilen operasyon için en ciddi iddia olarak bu olay dile getiriliyor.
Öte yandan Filyos Projesi ile birlikte Zonguldak’ın gözde lokasyonlarının başında gelen Çaycuma’da inşaat sektörü hızlı şekilde ilerliyor. 50’nin üzerinde müteahhittin olduğu ilçede imar işleri titizlikle yürütülüyor. Her belediyede imar katına çıkmak serbestken bir tek Çaycuma Belediyesi’nde vatandaşların imar katına çıkması yasak. Projeler sebebiyle Çaycuma Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne çıkması gereken yetkili kişilerin kata çıkamadığı, kattan aşağı inen personel ile işlerin yürütüldüğü öğrenildi. Çaycuma Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün adeta ‘kozmik odaya’ çevrilmesi dikkatlerden kaçmadı.
BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
Çaycuma Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bazı internet sitelerinde, Belediyemizle ilgili haberler yer almış, konuyla ilgili bazı iddiaların dolaştığı dile getirilmiştir. 
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve “Saydam belediyecilik” anlayışımız gereği aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu görülmüştür:
Belediyemizin birimlerinde yapılan iç denetimler sırasında, İmar Müdürlüğü bünyesinde, incelenmesi gereken bazı hususlar tespit edilmiştir. Araştırmanın sağlıklı yürütülmesi için, yaklaşık bir yıl önce vekâleten görevlendirilmiş olan İmar Müdür Vekili Soner Demir geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştır. Halen, mevzuata uygun olarak disiplin soruşturulması yürütülmekte olup, süreç içinde gereken açıklamalar tüm saydamlığıyla, kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi. 

Muhabir: Batuhan Karamalak