Geleneksel Devrek mutfağında farklı ve önemli bir yeri olan "Devrek Baklavası" diğer adıyla "Beyaz Baklava” dini bayramların yanısıra, kız isteme, nişan ve düğünlerin vazgeçilmez bir tatlısıdır.

Her bir dilimi ustalıkla hazırlanan bu lezzet, ceviz ve fındığın doğal tadını ön plana çıkarırken, geleneksel ve özgün bir pişirme yöntemiyle diğer tatlılara fark atar. Devrek Baklavası / Beyaz Baklavanın dilimi “eşkenar dörtgen” biçiminde olup asırlardır Devreklilerin sofralarına ayrı bir tad katar. 

Uzun ve zahmetli bir emeğin ürünü olan beyaz baklava her bir tepsi için 55 adet yufkadan oluşur. Yufkaların hafif kurutularak tepsilere dizilmesi de ayrı bir ustalık gerektirir.

Tarihi fırında 113 yıldır simit pişiyor Tarihi fırında 113 yıldır simit pişiyor

Devrek'in Gümüşpınar Köyü'nde kadınlar bayram öncesi hazırladıkları Beyaz Baklava'yı bayram ziyaretçilerine ikram etmenin mutluluğunu yaşadılar.

Kaynak: Haber Merkezi