Gök gürültülü sağanak geliyor! Gök gürültülü sağanak geliyor!

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nden emekli KBB Uzmanı Dr. Kemal Yurtbay, 68 yaşında sirozdan hayatını kaybeden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Hasan Çaka’nın ardından duygusal bir paylaşım yaptı. 
KBB Uzmanı Dr. Kemal Yurtbay’ın paylaşımı şöyle: 
“Hasan Caka, hastanemizin genel cerrahi uzmanıydı. Aşırı derecede obez, bir de üstüne siroz hastası olmasına rağmen hayata küsmek şöyle dursun hepimizden çok neşe dolu bir insandı.
Onunla sağlık kurulu toplantılarında tanışıp kanka derecesinde arkadaş olmuştuk. Aramızda fazla bir yaş farkı olmamasına rağmen her defasında bana Kemal Abi diye hitap eder, saygı gösterirdi. 
Toplantıların en müdahil hekimi de oydu. Her vaka hakkında en ince ayrıntılarına girmeden karar verilmesine gönlü razı olmazdı.
Onunla ilgili bir sağlık kurulu toplantısında geçen bir anektodu anlatmak isterim.
Bu toplantıda Hasan arkadaşımız bütün hekimleri tek tek süzdükten sonra KBB uzmanı eksik diye bir itirazda bulunmuştu. Oysa ben KBB uzmanı sıfatıyla tam da karşısında oturmaktaydım. Bu itirazı üzerine kurulda bulunan diğer hekimler beni işaret edince şen bir kahkahanın ardından kendini şu sözlerle savunmuştu; "Ben onu KBB uzmanı olarak değil Kemal Abi olarak biliyordum!"
Bu sözlerinin ardından da bütün heyet üyeleri gülmekten yıkılmışlardı.
Bugün sosyal medyadan Hasan'ın haberini aldım! 
Çok üzgünüm!
Mekanın cennet olsun, yattığın yer incitmesin seni sevgili kardeşim.”

Muhabir: Gamze Taşdemir