Gıda Tarım ve Hayvancılık Platformu'nun 4'üncü Olağan Toplantısı Elmas Kafe Restoran'da yapıldı.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Tarım ve Gıda İl Müdürü Nihat Ağan, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak ve ilçelerin Ziraat Odası Başkanları, Damızlık Keçi Koyun Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Aziz Karakurt, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Murat Çarşambalı, Damızlık Manda Yetiştiriciliği Birliği ve çok sayıda platform üyesi katıldı.

Platformda Zonguldak'ta tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için yapılan çalışmalar ve önümüzdeki süreçte hayatı geçirilecek projelerle ilgili görüşmeler yapıldı.

Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak, 4'üncü Olağan Gıda Tarım ve Hayvancılık Platformu'nun hayırlı olmasını diledi.

Tarım İl Müdürü Nihat Ağan, platformu kuranlara teşekkür ederek "Bütün emeği geçen başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Tabii ki buradaki platformda esas kuruluş amacını tanımak, ortak sorunlarımızı konuşabilmek, bununla ilgili bizim kurumsal anlamda yapabileceğimiz işler var. Ayrıca yeni oluşan, yeni değişim gösteren konularda kendilerini bilgilendirme yapacağız. Bizler mevzuatlarımız çerçevesinde sayın bakanımızın bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde destek olacağız. Düzenli olarak yapılan bu çalışmaları önemsiyorum ve hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu da orman köylüsüne destek için mümkün olduğunca kredi verdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Orman köyü kapsamında köylerde güneş enerjisiyle ilgili biz geldiğimizden bu yana 2021 yılından bu yana güneş enerjisinden, elektrik enerjisi üretim panelleri kurduk. 2021 yılında genel müdürlüğümüz 136 ünitede böyle güneş enerjisinden, elektrik enerjisi, üretim paneli kurdu. Bunun 87 ünitesini Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak biz kurduk. Başlangıçta tabii biraz istem dışı böyle bir talepler vardı. Istemiyordu vatandaşlarımız. Daha sonra bunların faydalarını gördükten sonra ki bunlar üretilen enerjiyi kullanıyorlar. Kullandıkları enerjiyi düştükten sonra geri kalan artan bir enerji zaman sisteme veriyor, parasını ilgili kurumdan alıyorlar. Bunların geri dönüşümü olması durumunda hem o köydeki insanlarımız daha fazla yararlanma imkanına sahip olacak."

ZMYO ve Zonguldak Kent Konseyi İş Birliğiyle Takas Şenliği etkinliği düzenlendi ZMYO ve Zonguldak Kent Konseyi İş Birliğiyle Takas Şenliği etkinliği düzenlendi

20240504 110342

Muhabir: Öznur Güneş