ZMYO ve Zonguldak Kent Konseyi İş Birliğiyle Takas Şenliği etkinliği düzenlendi ZMYO ve Zonguldak Kent Konseyi İş Birliğiyle Takas Şenliği etkinliği düzenlendi

Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri yüklenici firması ER-KAR'ın sahibi Erdinç Kargidan, belediyeden yapılan mazot desteğinin çekilmesi halinde otobüsleri geri çekeceklerini açıkladı. Kargidan çekildiklerinde halk otobüsleri için imzalanan 10 yıllık sözleşmenin fesh edileceğini ifade etti.
Mazot desteği olduğu halde bu işi yürütmenin çok zor olduğunu ifade eden Erdinç Kargidan "Eski belediye başkanımız da yeni belediye başkanımız da bu işin zor olduğunu biliyor. 10 yıllık imzalanan sözleşme fesh edilecek. Biz belediye başkanlarını ve halkı mağdur etmemek için bu işi sürdürüyorduk. 65 yaş üstü için verilen bir destek vardı, ancak bu bize yeterli gelmiyor, omuzlarımızda büyük bir yük vardı. Mazot desteği olmazsa biz çekiliriz. Orada yeni bir işletmenin de olacağını zannetmiyorum. Belediye Başkanı kendisi yeni bir model oluşturmuş. Büyükşehir belediyelerinin yaptığı gibi araç kiralama ile taşımacılık yapılacakmış. Ancak bizim araçlarımızı mı kiralar, başka şahısların araçlarını mı kiralar onu bilmiyoruz" diye konuştu. 

Muhabir: Öznur Güneş