KEİPA Türkiye Grubu Başkanı Fatih Dönmez, Zonguldak'a gelerek bir toplantı gerçekleştirecek. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'nun başkanlık edeceği toplantı 28 Nisan 2024'te Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek.
KEİPA hakkında Bölgesel bir ekonomik işbirliği örgütü olan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ), ülkemizin öncülüğünde 25 Haziran 1992 tarihinde düzenlenen İstanbul Zirvesiyle kurulmuş olup, 1994 yılında hizmete giren Daimi Sekretaryası İstanbul’da bulunmaktadır.
KEİ’nin Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Kuzey Makedonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan olmak üzere 13 üyesi bulunmaktadır. 

Köylüleri mahkemelik etmek amacıyla kredi vermiyoruz! Köylüleri mahkemelik etmek amacıyla kredi vermiyoruz!

KEİ Dönem Başkanlığı 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Sırbistan tarafından yürütülmekte olup, 1 Temmuz 2023 tarihinde ülkemiz tarafından devralındı.

Teşkilatın Temel Hedefleri: KEİ, üyesi ülkelerin potansiyellerinden, coğrafi yakınlıklarından, ekonomilerinin birbirlerini tamamlayıcı özelliklerinden yararlanarak aralarındaki ikili ve çok taraflı ekonomik, teknolojik ve sosyal ilişkilerini çeşitlendirmeleri ve daha da geliştirmeleri, böylelikle Karadeniz havzasının bir barış, istikrar ve refah bölgesi olmasını amaçlamaktadır. Bu amaca ulaşmak için seçilen ana araç ise ekonomik işbirliğidir. 
 

Muhabir: Öznur Güneş