İstanbul Eyüpsultan'da bir özel lisenin müdürü İbrahim Okutgan'ın silahla öldürülmesi sonrasında iş bırakma kararı alan sendikalara bağlı öğretmenler iş bıraktı. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Hürriyetçi Eğitim-Sen ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'na (Öğretmen Sendikası) bağlı öğretmenler, ellerindeki pankart ve dövizlerle Samsun Öğretmenevi önünde toplanarak, sloganlar eşliğinde 19 Mayıs Bulvarı'ndan Samsun Valiliği'ne yürüdü.

'ÜYELERİMİZ ALANLARA İNMEKTE SIKINTI YAŞIYOR'

Öğretmen Sendikası adına açıklama yapan Genel Sekreter Hüseyin Aksoy, "Mesleğimizin üzerindeki sömürü, öyle bir sömürü ki, bugün bu yaslı günümüzde, sendikamızın 13 bin üyesi alanlara inmekte sıkıntı yaşamaktadır. Özel sektörde denetimsizliğin, güvencesizliğin, 10 nolu iş koluna hapsolmanın sonuçları olarak bugün, bizler istediğimiz ölçüde bu onurlu yas gününde, bu bir araya gelişte sendikamız olarak topyekün burada olamamanın da üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

Bağ evindeki patlamanın 2 şüphelisi adliyede Bağ evindeki patlamanın 2 şüphelisi adliyede

'ÖĞRETMENLER DERSİ MEYDANLARDA VERİYOR'

Eğitim-İş adına açıklama yapan Genel Sekreter Cengiz Sarıyer, "Bugün acı bir olay karşısında eğitim emekçilerinin alanlarda birleştiğini gördük. Ülkemizin aydınlık yüzlü öğretmenleri, bugün dersi meydanlarda veriyor, vermeye de devam edecek. Önümüzdeki süreçte bütün eğitim sendikaları, aklını, bilgisini, deneyimlerini, mücadelelerini ortaklaştıracaktır. Buna inancımız tamdır. Savaşlarda bile hedef alınmaması üzerine uluslararası anlaşmalar olan, dünyanın en güvenli mekanları olması gereken okullar, Türkiye'de şiddet sarmalının kucağına itilmiştir" diye konuştu.

'NASIL BİR GÜÇ OLDUĞUMUZU GÖRDÜK'

Eğitim-Sen adına açıklama yapan Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, "Bugün sokaklarda sloganlarınızla nereye mesaj vermek istediğinizi çok net ifade ettiniz. Biz bu eylemi 4 sendika olarak hep birlikte yaptığımızda nasıl bir güç olduğumuzu gördük. Buradaki bütün öğretmenlerimiz, bilimsel, kamusal, nitelikli eğitim süreçlerinden geçerek öğretmen oldular. asıl sorun eğitimin kamusal olma niteliğinin aşındırılmasıdır. Asıl sorun, eğitimin içeriğinin boşaltılmasıdır. Asıl sorun, eğitimin laik niteliğinin gün geçtikçe kaldırılmasıdır" ifadelerini kullandı.

'GEREKLİ TEDBİRLER ALINSIN'

Hürriyetçi Eğitim-Sen adına açıklama yapan Samsun Şube Başkanı Gökmen Yayla ise, "Okullarda güvenliğimiz sağlansın, gerekli tedbirler alınsın istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımları ile Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeğimizin değersizleştirildiği, mesleğimizin itibarsızlaştırıldığı koşullarda, savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçileri, okullarda şiddetin hedefi olmaya devam ediyor" dedi. 

Kaynak: DHA