Necati Başar güven tazeledi Necati Başar güven tazeledi

İstanbul Haliç Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Tezli Yüksek Lisans öğrencisi Betül Ocaklı, Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Müfide Güzin Anadol’un hayatı, edebi kişiliği ve şiirlerini tez konusu yaptı.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Azmi Bilgin ile Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fırat Karagülle’nin yönlendirmesiyle hemşerimiz şair, yazar ve eğitimci Müfide Güzin Anadol’u tez konusu olarak hazırlayan Betül Ocaklı, bu amaçla Müfide Güzin Anadol hakkında çalışmaları bulunan İbrahim Tığ’ın bilgilerine başvurdu.
Tığ’ın yayına hazırladığı Müfide Güzin Anadol’un “Adaşım” adlı romanı ile yeni çıkan “Müfide Güzin Anadol’un Bütün Şiirleri” adlı kitaplarını referans aldı. Tığ da, Müfide Güzin Anadol ile ilgili belge ve bilgileri Tezli Yüksek Lisans öğrencisi Betül Ocaklı ile paylaştı.  
Gazeteci, şair yazar İbrahim Tığ konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Devrek’in yetiştirdiği önemli şair ve yazarlarımızın tez konusu yapılması bizim için büyük bir sevinç taşıdı. Daha öncede Rüştü Onur hkkında bir çok tez hazırlandı şimdi de Müfide Güzin Anadol hocamız için tez hazırlayan Betül Ocaklı’ya teşekkür ediyorum” dedi.
1920 doğumlu olan ve aramızdan 13 Şubat 2005 tarihinde ayrılan Müfide Güzin Anadol 80 yıllık yaşamı boşunca şiirin yanında öykü ve roman türlerinde birçok esere imza attı.

Kaynak: Haber Merkezi