Fiyatların uygunluğundan hijyen standartlarına, yemeklerin çeşidinden lezzetine yol boyunca gastronomik keşif yapma fırsatı bulabileceğiniz 7 mola yeri ve restoranı sizler için derledik.

  1. Ora Dinlenme Tesisi

İstanbul’dan yola koyulduğunuzda karşınıza çıkacak ilk tesislerden biri Ora. Şehirlerarası hizmet veren otobüslerden kendi araçlarıyla yolculuk edenlere kadar çoğu seyahat severin ilk mola adresleri arasında Ora, içerisinde yer alan çeşitli ev yemekleri, fast-food ve kafeterya seçenekleri ile öne çıkıyor.

Hizmet saatleri: 7/24 açık

Konum

  1. Lale İmren Et Evi

İstanbul ve İzmit yolundan Balıkesir’e yaklaştıkça Bandırma sınırlarında yer alan Lale İmren Et Evi karşınıza çıkacak. Özellikle aç karnına yola çıkanlar yahut bebekli ailelerin ihtiyaçlarını giderip bebek bakımını yapmak isteyebileceği durumlarda tercih edilesi bir mekan. Hijyenik bir tesis oluşu da cabası. Eğer kendi aracınızla seyahat ediyorsanız bu tesise uğramak için yolculuğunuzu planlamınız öneririz.

Enuygun.com seyahat uzmanı önerisi: Fakat otobüsle seyahat etmeyi tercih ederseniz 350 TL’den başlayan İstanbul izmir otobüs biletleri de oldukça hesaplı gelecektir, zira kendi aracınızla seyahat etmenin maliyeti yakıta ek olarak yol ücreti ile de biraz kabarık olabiliyor. Öyle ki Osmangazi Köprüsü 301 TL, İzmir çıkış yolu 744 TL olarak 2024 yılında güncellendi.

Hizmet saatleri: 07.00-20.00

Alan Adı Bayiliği Nedir? Alan Adı Bayiliği Nedir?

Konum

  1. Susurluk Kırk Fırın

Susurluk dinlenme tesislerinde farklı bir seçenek olarak çe çıkan Kırk Fırın, özellikle pide ve lahmacun benzeri fırın lezzetlerini susurluk civarında hijyenik ve lezzetli bir mekanda bulmanızı sağlıyor.

 

Hizmet saatleri: 7/24 Açık

Konum

  1. Köfteci Gürlüoğlu

Balıkesir sınırlarından ilerleyip Manisa çevresine yaklaştıkça insanın burnuna ciğer ve köfte kokusu gelmeye başlıyor haliyle. Balıkesir Manisa yolu üzerinde yer alan Gürlüoğlu’nda açık alanda oturma şansı bulabilir, çocuklarınızla seyahat ediyorsanız çocuk menüsü ve oyun alanı da hoşunuza gidebilir.

Hizmet saatleri: 08.00-02.00

Konum

  1. Köfteci Hünkar Akhisar

Manisa Akhisar yolu üzerinde konumlanan köfte duraklarından biri de Köfteci Hünkar. Meşhur köftesinin yanı sıra, çorbaları da oldukça lezzetli. Mekanın en güzel özellikleri arasında vejetaryen seyahat severleri de ihmal etmeyerek zengin bir menü hazırlamaları ve ücretsiz internet kullanımı sunmaları.

Hizmet saatleri: 07:00 – 02:00

Konum

  1. Kayı Obası Yörük Sofrası

Restoranlardan ve klasik mola tesislerinde sıkıldıysanız otantik bir yörük çadırı içinde ferah bir mola vermek için ideal bir mekan denebilir. Özellikle çocuklarınızla seyahat ediyorsanız harika bir alternatif olarak öne çıkıyor, sizler bir şeyler atıştırıp içecekleriniz yudumlarken çadırın yanındaki zıpzıpta çocuklarınız güzel vakit geçirebilir.

Hizmet saatleri: 7/24 Açık

Konum

 

  1. Salih Usta’nın Yeri

İzmir sınırlarına gelmeden Kırkağaç civarında nam salmış bir yerde kokoreç yiyeyim de yola devam edeyim derseniz Salih Usta’nın Yeri size göre. Listemizdeki diğer tesis ve restoranlara göre biraz salaş bir mekan olduğunu belirtmekte fayda var, hızlıca yiyip yola devam edeyim diyenlere uygun

Hizmet saatleri: 08.00-22.30

Konum

Editör: Bayram Tomakin