Zonguldak'ın Kırat Mahallesi'nde 10 Kasım'da yol kenarındaki ormanlık alanda Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani'nin yanmış cesedi bulunmuştu. Yaşanan acı olayın ardından mahkeme süreci devam ederken, geride kalan acılı aile ise yaşam mücadelesini Zonguldak'ta sürdürüyor.

Hiçbir geliri olmayan ve yapılan yardımlarla ayakta kalmaya çalışan eş Kamergul Maliki, oğulları yürüme engelli Sayid Mohammad (22), Pir Mohammad(16), işitme engelli Ali Rıza (13), SaidRiza Nourtani (2) ve gelini Şaziye Mohammadi (19) ile 2 odalı evdehayatta kalmaya çalışıyor.

Birçok kişi ise aileye yardım elini uzatmıştı. Ancak bu yardımlar 3 günün ardından sona erdi.Şuan ise mahalle halkının ve cami cemaatinin yardımlarıyla yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyorlar.

PARA YARDIMINI REDDETTİM

Olayın yaşandığı günden itibaren çocuklarını sokağa dahi çıkaramayan Kamergul Maliki devlet yetkililerine seslendi. Maliki konu ile ilgili olarak,"Oğullarımı camiye kadar götürüp gerigetiriyorum. O adamlardan korkuyorum. Bir bayan, avukatla kapımıza geldi. Bana para verip bu olayın üzerini kapatmamı istedi. Eşinin adını söyledi. Bana yardım etmek istediğini, yanındaki de avukat olduğunu söyledi. Bende kabul etmedim yardımını. Para yardımı yapacaklardı. Bunu reddettim, kabul etmedim.

GMİS yönetimi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı GMİS yönetimi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı

Gerçekten yardım etmek isteserdi  eşimi öldürmezlerdi. Demek ki bana yardım etmek istemiyorlardı. Amaçları başkaydı. Eğer gerçekten yardımcı olmak isteseydi eşime zarar vermezdi. Bu da davamı geri çektirmek istediklerini gösteriyor.” dedi.

Türkiye’ye yerleştikten ve eşi öldürülmeden önce Kızılay’dan yaklaşık 1000 TL civarında bir para yardımı aldıklarını söyleyen Maliki, bu yardımında eşinin ölümü sonrasında kesildiğini ifade etti. 

Devlet yetkililerine seslenen Maliki, “Oğlumun bacağı sakat. Onun için kimliklerimizin, sigortalarımızın açılmasını istiyorum. Çünkü tedavi görmesi gerekiyor. Bunun dışında, artık kapımızı öğrendiklerini biliyorum ve çok korkuyorum. Kendimi asla güvende hissetmiyorum. Almanya’da bir abim var ve onun yanına gitmek istiyorum.”dedi.

Kaynak: Haber Merkezi